کارگاه آموزشی 14

ساز و کار تهیه منابع آموزشی

• مدرس: دکتر حسین معماریان

• هدف: آشنایی با روش طراحی و تهیه کتاب درسی، جزوۀ آموزشی و برنامه‌های آموزشی شنیداری و دیداری.
• سرفصل‌ها: طراحی ساختار، به‌کارگیری زبان مناسب، ویرایش و تولید منابع آموزشی مختلف؛ از جمله تدوین جزوه درسی؛ تالیف و ترجمه کتاب درسی و کمک درسی، تهیه برنامۀ نمایش با پاورپوینت، طراحی و اجرای برنامه های آموزشی شنیداری و دیداری، ...)
چکیده: اساتید با آغاز تدریس یک درس جدید معمولا با تنظیم یادداشت‌های خود "جزوه درسی" آنرا تهیه می کنند و برای ارایه مطالب درسی در کلاس نیز معمولا برنامه‌های نمایش با پاورپوینت را سامان می دهند. بعد از مدتی که از ارایه یک درس گذشت، اغلب ضرورت ترجمه یا تالیف "کتاب درسی" یا کمک درسی آن نیز در دستور کار قرار می‌گیرد. امروزه تهیه منابع آموزشی برنامه‌ریزی شده، هدفدار و خودآموز مورد توجه بسیار قرار گرفته است. تهیه یک منبع آموزشی که از طراحی بایسته، ساختاری استاندارد، زبانی پالایش یافته و چاپ و تولید مناسب برخوردار باشد، بازده آموزش را به‌مراتب بالا می‌برد. همین نکات در مورد یک برنامه نمایش پاورپوینت نیز صادق است. امروزه با گسترش آموزش‌های الکترونیک تهیه برنامه‌های خودآموز و هدفدار شنیداری (رادیویی) و دیداری (تلویزیونی و تحت وب)، به‌سرعت رو به‌گسترش است. تهیه این برنامه ها نیز در صورتی موفق خواهد بود که برنامه‌ریزی شده، هدفدار و خودآموز باشند.