معرفی کتاب: سنجش در آموزش از راه دور

مطالعه این کتاب به کلیه پژوهشگران حوزه آموزش، به ویژه آموزش های از راه دور، توصیه می شود. معرف کتاب، دکتر سیروس زمانی، مسئول امور بین الملل کرسی یونسکو در آموزش مهندسی ...

کتاب «سنجش در آموزش از راه دور» (Measurements in Distance Education) از جمله منابع خوب در آموزش از راه دور است که به بررسی معیارهای قابل سنجش در آموزش الکترونیکی و کمک به پژوهش‌های این حوزه می‌پردازد. نویسنده کتاب (خانم Amy J. Catalano) استاد یاددهی-یادگیری و فن آوری است و در حال حاضر مدیر آموزش در حوزه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) است. نویسنده تلاش نموده است که با بهره گیری از اطلاعات موجود در بانک‌های اطلاعاتی و نیز با تکیه بر تجربیات خود، استراتژی ویژه ای را در خصوص شناسایی پارامترها و معیارهای آموزش از راه دور را طراحی نموده و تاثیرگذاری آنها را بررسی نماید.

ساختار کتاب به‌گونه ای است که در هر فصل دو یا چند معیار معرفی و سپس مورد بررسی قرار می‌گیرند. به‌عنوان مثال، فصل اول کتاب با "درگیر شدن دانشجویان در فرآیند آموزش" آغاز می‌شود و این پارامتر به‌عنوان یکی از نکات اساسی در تاثیرگذاری آموزش الکترونیکی معرفی می‌شود. پرسشنامه‌هایی که در این فصل ارایه شده اند، میزان رضایت دانشجویان از دروس ارایه شده به روش الکترونیکی را مورد سنجش قرار می‌دهند. همچنین، دانشجویان از دیدگاه اجتماعی، احساس تنهایی و چگونگی ارتباط آنها با مدرسین و سایر دانشجویان مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند. فصل دوم به بررسی آمادگی دانشجویان جهت یادگیری آنلاین می‌پردازد و در فصل سوم، آموزش از راه دور از دیدگاه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در نهایت، فصل‌های چهارم و پنجم بر یادگیری دانشجو و کارآیی مدرس (با تکیه بر شبکه های اجتماعی و فن آوری های در دسترس)، پیشرفت‌های تحصیلی و نیز خطراتی که به واسطه آموزش از راه دور دانشجویان را تهدید می‌کنند (ترک تحصیل و ...) تمرکز دارند.

مطالعه این کتاب به کلیه پژوهشگران حوزه آموزش، به ویژه آموزش های از راه دور، توصیه می شود. چاپ اول کتاب در 165 صفحه در سال 2018 توسط انتشارات Taylor & Francisمنتشر شده است. نسخۀ پی دی اف این کتاب را از اینجا می‌توانید به‌دست آورید

دکتر سیروس زمانی، خرداد 99

معرفی کتاب: سنجش در آموزش از راه دور